Afgetraind, maar toch afgekleed?

Iedereen die traint, weet hoe lastig het soms kan zijn de juiste kleding te vinden. Ja, een baggy sportbroek of trainingsjasje gaat nog wel, maar wanneer je er netjes uit moet zien op kantoor wordt het lastiger.

shirt

 

Of op date? Ken je dat? Dat je overhemd te strak zit, bij je armen of schouders, waardoor je er als een soort Hulk bij zit, terwijl je echt de juiste maat hebt besteld?

 

Bij het kiezen van een goed overhemd komt nog heel wat kijken, zeker als je traint. Een overhemd moet niet knellen – zeker op de knopen – en ook de mouwlengte is van belang. Wanneer je gaat trainen, merk je dat je borstomvang toeneemt. Daarom zijn Italiaanse designer modellen niet altijd iets voor jou. Nederlandse merken doen het vaak veel beter, ze zijn gebouwd op grotere, forsere mannen.

 

Als je veel traint, is het ook belangrijk om altijd een goed passend shirt onder je overhemd te dragen. Zelfs fris gedoucht, kan je – zeker in de zomer – in no time weer opwarmen en een natte plek onder je arm staat de meeste mensen niet geweldig.  Let erop dat het t-shirt lang genoeg is, zodat je schouders het shirt niet steeds naar boven trekken!

 

Kies dus altijd voor een goed shirt, let op de shirt- en mouwlengte, zeker wanneer je sowieso al iets kortere of langere armen hebt. En meet eens op wat je precieze afmetingen zijn. Een overhemd kan je lijf dan prachtig vormgeven, zonder dat je t gevoel hebt dat je niet kunt ademhalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *