Creatine gebruik

Creatine komt voor in pillen en in poedervorm.

 

Toch wordt de poedervorm het meeste gebruikt bij bodybuilding en sport, en pillen meer om gezondheidsdoelen te behalen.

 

Poedervorm is ook geschikter voor bodybuilders omdat het sneller opgenomen wordt en dus ook sneller werkt dan pillen, en de poedervorm is vaak de puurste vorm van creatine die er bestaat.

 

Voor de krachttrainingen wordt vaak creatine ingenomen gemixt in water of wordt het ingenomen met een dextrose drankje zoals Extran. Mensen die net beginnen creatine te nemen, doen er goed aan om 3 keer per dag (dus tijdens of na het ontbijt, de lunch en het avondeten) 5 gram te nemen in de eerste week.

 

In de tweede week alleen tijdens de lunch en het avondeten 5 gram, en daarna nog maar 1 keer per dag 5 gram. Na ongeveer twee weken van inname zal de creatine in het lichaam op het goede niveau zijn en als je regelmatig creatine blijft innemen, zal dit ook zo blijven. Je kunt het op deze manier doen, maar je kunt ook 0,05 gram per kilo lichaamsgewicht innemen. Het is maar net wat beter aanslaat, dit is bij iedereen anders en ligt ook aan de lichaamsbouw.

 

Als je creatine inneemt is het goed om dit te doen met eiwitten, je spieren worden zo namelijk optimaal belast. Creatine is dus een supplement dat over het algemeen veilig is voor personen die een gezonde lichaamsbouw hebben. Het heeft een positief effect op de spieren en heeft geen bijwerkingen behalve diarree bij overmatig gebruik.