Buikspieren trainen

buikspierenMensen trainen hun buikspieren allemaal om verschillende redenen. Zo kan het zijn dat je dringend wilt afvallen, fit wilt blijven of een goed uiterlijk wilt krijgen of verbeteren. Het beste is om altijd je buikspieren te trainen samen met andere lichaamsdelen, en nooit je buik alleen. Dit belast teveel.

 

Het trainen van je buikspieren is echter wel heel belangrijk. Ze ondersteunen het gehele middelste gedeelte van je lichaam, en hoe meer je ze dus traint, hoe beter dit voor je lichaam en je houding is. De buikspieren maken je lichaam dus sterker. Daarnaast is het ook zo dat als je een mooie platte buik hebt, waar zelfs de spieren op te zien zijn, je je zelfverzekerder gaat voelen.

 

Zoals bij bijna alle lichaamsdelen die je regelmatig traint, geldt ook bij de buikspieren dat als je ze regelmatig traint en het niet overdrijft, je bepaalde ziektes kan voorkomen. En dat is immers beter dan genezen!

 

Doordat je buik je rug ontlast, heb je minder last van je rug.

 

Ook zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar de samenhang van een getrainde, oftewel een niet getrainde buik, en slaap apneu. Mensen met slaap apneu hebben namelijk vaak (niet altijd) overgewicht dat op de buik zit. Dit zorgt ervoor dat men niet goed slaapt en hierdoor de algemene gezondheid achteruit gaat.

 

Je kan dus het beste een goede combinatie zien te vinden tussen een goede en gezonde voeding, en een training die onder andere je buikspieren traint, waardoor je minder last van verschillende aandoeningen hebt.

 

 

Wil je weten hoe je je buikspieren moet trainen? Bekijk dan onze buikspieroefeningen.