Fitness voeding

Veel mensen kiezen ervoor om aan fitness te doen om een goede conditie op te bouwen. Daarnaast heeft fitness vaak het voordeel dat je geleidelijk aan gewicht verliest, en een gezonder en fitter gevoel krijgt. Fitness is een groot begrip dat verschillende oefeningen en bezigheden kan omvatten.

 

Toch maakt het niet uit welke vorm van fitness je besluit uit te oefenen, je hebt hoe dan ook een goede voeding nodig als je aan het fitnessen bent. Het werkt namelijk averechts als je bijvoorbeeld veel gaat joggen en fietsen, en thuis gewoon chips of taart blijft eten. Hiervan wordt je conditie ook niet veel beter.

 

Als je regelmatig aan fitness doet, dan is het belangrijk om een gezonde en gebalanceerde voeding tot je te nemen. Daarbij moet je bepaalde voedingsstoffen wel en niet binnenkrijgen, het is dus belangrijk daar goed op te letten, en desnoods van te voren een plan voor je zelf te maken wanneer je wat eet.

 

Eiwitten zijn altijd belangrijk voor een goede voeding tijdens het fitnessen. Als je aan extremere sporten doet zoals krachttraining, dan vraagt je lichaam om extra eiwit. Als je andere vormen van fitness doet, dan is het voldoende om gewoon op te letten in welke producten aardig wat eiwit zit.

 

Er zijn zogenaamde goede en slechte koolhydraten, waarbij de slechte koolhydraten ervoor zorgen dat je aankomt, wat je uiteraard niet wilt. Daarom moet je producten eten die voldoende goede koolhydraten hebben. Groente en volkerenproducten bevatten van nature veel goede koolhydraten met voedingsvezels die goed zijn voor het lichaam. In de periode dat je veel fitness oefeningen doet, is het dus aan te raden om in je voeding dit soort producten dagelijks te eten. Als je de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid consumeert, zal dit een goede uitwerking op je lichaam hebben in combinatie met fitness.

 

Ook al klinkt het raar, er zijn bepaalde vetten waar het lichaam niet zonder kan, zelfs niet als je veel fitness uitoefent. Je voeding moet dus voldoende goede vetten bevatten. Het is logisch dat je niet elke dag patat of andere soortgelijke producten moet consumeren. Deze bevatten namelijk verzadigde vetten, die zich makkelijk vastzetten in je lichaam, waardoor je op den duur dikker wordt. Onverzadigde vetten kunnen daarentegen makkelijker worden vervoerd, en dus ook weer uit het lichaam gevoerd worden. Goede vetten kun je vooral vinden in bijvoorbeeld noten, plantaardige olie en vis.

 

Afhankelijk van de intensiteit en het soort van fitness dat je doet, en de voeding die je daarmee combineert, kun je ook overwegen om nog supplementen aan je dieet toe te voegen. Deze kunnen voor extra voedingsstoffen zorgen, en in het geval van krachttraining, ook voor extra spiermassa. Je kunt bijvoorbeeld door middel van poeder of pillen extra eiwit, proteïne of creatine innemen.

 

Hoe dan ook, houd je voeding goed in de gaten als je aan fitness doet, en zorg ervoor dat dit goed afgestemd is met het soort sport dat je uitoefent.