Armspieroefeningen

Het is makkelijk dat de armen worden vergeten bij het doen van fitness oefeningen. Vaak wordt de concentratie namelijk gericht op benen, buik, billen etc. Toch zijn er genoeg armspieroefeningen om je armen in vorm te brengen. Geen last meer dus van wiebelende bovenarmen of dunne onderarmpjes. Je kunt ervoor kiezen om uitsluitend armspieroefeningen te doen, of oefeningen waarbij je armen traint in combinatie met andere lichaamsdelen.


De meest voordehand liggende armspieroefening is natuurlijk gewichtheffen. Je kunt dit in een fitness studio doen met professionele gewichten, maar ook thuis, als je een gewicht koopt of improviseert met dingen die je thuis hebt liggen. Zorg ervoor dat je rug recht blijft en dat je licht door je knieën buigt als je het gewicht omhoog tilt, om geen spieren te beschadigen. Breng je onderarmen naar je schouders, hou het even zo vast, en breng ze weer naar beneden.

 

 

In plaats van 1 gewicht, kun je ook armspieroefeningen doen met een gewicht in elke hand. Je kunt op deze manier je armen tegelijk trainen , of 1 voor 1. Ook hier is het belangrijk dat je je knieën licht gebogen houd, en je rug recht. Als je je arm omhoog hebt gebracht, houd je de spanning even vast en laat je je arm weer rustig zakken.

 

Een spieroefening waarbij verschillende spieren getraind worden, zoals al eerder gezegd, is de push-up. Hierbij til je namelijk met je armen je hele gewicht omhoog en naar beneden, en train je je armen, maar ook bijvoorbeeld je borstspieren. Je steunt op je voeten en op je handen, en zakt zover mogelijk naar beneden, zodat je net niet op de grond leunt, maar nog zoveel kracht hebt dat je jezelf weer omhoog kunt brengen. Een pushup is best vermoeiend en dus is het belangrijk dat je rustig begint, en het een beetje opbouwt.

 

 

Een manier om je armspieren extra te trainen met wat toegevoegde moeilijkheid is het heffen van gewichten terwijl je op een fitness bal hangt. Dit zorgt ervoor dat je balans moet houden van je lichaam, wat extra kracht kost. Als je die balans hebt, hef je met beide armen tegelijk de gewichten omhoog, houd de spanning even aan, en beweeg je je armen weer rustig naar voren.

 

 

 

Je kunt verschillende armspieroefeningen ook doen terwijl je bijvoorbeeld op het werk bent, of terwijl je televisie aan het kijken bent. We komen tegenwoordig namelijk allemaal tijd te kort, en dus is het wel zo makkelijk dat je niet naar een fitness studio moet, of extra geld uit moet geven. Zo kun je bijvoorbeeld een paar flesjes water pakken en deze geruime tijd op en neer bewegen met je armen, terwijl je je favoriete programma aan het kijken bent. Zo wordt ook de aandacht van het sporten zelf af gebracht, waardoor je amper merkt dat je je spieren aan het trainen bent.

 

Probeer dus ook aan je armen te denken als je fitness oefeningen doet. Er zijn genoeg armspieroefeningen die je kunt doen, en die niet zo enorm inspannend zijn.