Veelgestelde vragen

Wie zich pas begint te informeren over bodybuilding of fitness, heeft vaak veel vragen. Maar ook ervaren bodybuilders kunnen af en toe nog iets bijleren, want de wetenschappelijke kennis staat niet stil.

 

De meest gestelde vragen proberen we hier te beantwoorden, we geven ook enkele weetjes mee.

 

Moet ik stretchen voor ik aan mijn work-out begin?

Onderzoekers in de VS vergeleken meer dan 300 wetenschappelijke studies over pre-workout stretching en het voorkomen van blessures, maar vonden geen significant verband.  Stretchen voor een training zorgt dus niet voor een verminderd risico op letsel.

 

Wél nuttig is een warming up van de spieren voordat je zware activiteit begaat. Doe enkele minuten cardio en maak de gewrichten los van de lichaamsdelen die je gaat trainen.

 

Mythe: Als je stopt met trainen,verandert spier in vet

Waarheid: Spieren volgen het “use it or lose it”-principe. Als u stopt met trainen en je spieren zijn niet langer onderworpen aan externe krachten, het lichaam breekt ze gewoon naar beneden, en als gevolg daarvan, worden ze kleiner en zwakker. Spierweefsel kan niet zetten in vet, net als ijzer niet kan veranderen in goud. Atleten die zich terugtrekken uit training kan uiteindelijk gewicht toenemen als ze doorgaan met de hoge calorie dieet ze werden gebruikt om eten terwijl intensief oefenen verbruikt. De overtollige calorieën niet benut wordt gewoon opgeslagen als vet.

 

Mythe: Om vet te verbranden moet u de zone trainen waar het vet zit.

Waarheid: Zowat elk apparaat voor cardio-apparatuur momenteel vervaardigd wordt geleverd met een mooie weergave van hartslagzone voor vetverbranding. Het idee achter deze zones is dat werken bij het opgegeven doel de hartslag u zal toelaten om het grootste deel van je energie uit vet te verbranden. Klinkt verleidelijk. Wat weinig mensen beseffen is dat u eigenlijk het hoogste percentage van vet verbrand terwijl u rust (ongeveer 70% van je energie is afkomstig uit vet) verbranden.

 

Er is een groeiende hoeveelheid onderzoek nu van het gebruik van high-intensity interval training voor vet verlies. Deze vorm van cardio kost ook minder dan de helft van de tijd (meestal 12 tot 20 minuten) van traditionele lange afstand cardio en leidt tot betere resultaten. De enige mensen die lange afstand cardio moeten doen zijn duursporters, mensen die compleet geen waarde hechten aan hun tijd en de mensen die niet in goed genoege gezondheid zjin hoge intensiteit intervallen te beoefenen.(in dat geval zou een lagere intensiteit intervallen nog beter zijn).

 

Mythe: Om een ​​six-pack te krijgen, moet u veel crunches en sit-ups doen

Waarheid: Dit concept heet “opleiding ter plaatse” en helaas, het werkt niet. Vet kan niet worden verbrand in specifieke delen van het lichaam alleen. Als je gewicht verliest, ben je niet in staat om het gebied waarin de reductie zal plaatsvinden kiezen. Je lichaam bepaalt vooraf welke vetreserves zij zal gebruiken. Om uw sixpack zichtbaar te maken, moet u een algeheel vet-reductie programma aanhouden dat rekening houdt met een ondersteunend voeding plan, cardiovasculaire training en weerstand opleiding. De hoeveelheid vet verbrand zal afhangen van het calorie tekort in de bereikte tijd.

 

Mythe: Vrouwen die gewichten tillen zullen breed worden.

Waarheid: Terwijl op een gewicht tillen programma, de juiste hormonen (testosteron) noodzakelijk zijn om breed te worden. Zijn vrouwen hun testosterongehaltes veel lager dan bij mannen, dus in de meeste gevallen zijn ze niet in staat om grote spieren op te bouwen. In feite, aangezien de spieren minder ruimte in nemen dan vet, hebben vrouwen de neiging om centimeters te verliezen als ze aan krachttraining doen. Dus in aanvulling op de fysieke voordelen (verhoogd metabolisme, verminderd risico op osteoporose, meer kracht), zal krachttraining ook helpen met afslanken!

 

Mythe: Squats zijn slecht voor je knieën

Waarheid: Het idee dat squat slecht zijn voor je knieën heeft een paar bronnen. Gegevens over patellofemoral contact (knieschijf tegen het gewricht) tijdens deze bewegingen kunnen krachten laten zien van meer dan negen keer een individu zijn lichaamsgewicht als de knie 90 graden buigt. Dit gaat gepaard met artsen die concluderen dat squats slecht zijn voor je knieën na het zien van mensen die komen met pijn in hun knien door squats. Vanuit de artsen hun oogpunt, is dit een logische conclusie. Als je mensen hoort zeggen dat ze pijn in hun knieën hebben door opnieuw en opnieuw squats te doen, moeten squats wel slecht zijn voor je knien.

 

De kloof in deze logica is dat de meeste mensen zonder een geschiedenis van kniepijn squats doen zonder ooit pijn te ervaren. Ten aanzien van de patellofemorale contactkracht data, hoeft een nummer dat opvallend hoog lijkt niet noodzakelijkerwijs te zeggen dat het lichaam niet is gebouwd om deze krachten te ondersteunen. De meeste mannen die gehurkt-gerelateerde pijn in de knie hebben, hebben een slechte techniek. In een poging om hun torso verticaal te houden, ze duwen hun knieën overdreven naar voren. In een goede squat, is de hoek van het scheenbeen gelijk met de hoek van de romp. Dit zorgt er voor dat de achterste heup spieren de last dragen (bilspieren en hamstrings) en dit minimaliseert de voorste schuifkrachten over je knie. Bij mensen met een geschiedenis van pijn in de knie, is het beter om te proberen een bijna verticale scheenbeen hoek de hele beweging aan te houden.