Stofwisseling

Iedereen heeft een eigen stofwisseling en de stofwisseling van een persoon heeft een belangrijke rol als het gaat om afvallen of om op gewicht te blijven. De snelheid van de stofwisseling in het lichaam heeft dus direct invloed op het gewichtsverlies bij een dieet. Ieder mens heeft een eigen stofwisseling, de stofwisseling kan langzaam of snel zijn en dit heeft te maken met diverse factoren zoals de leeftijd, de lengte, het gewicht en de conditie van de persoon. Door de stofwisseling te verhogen in het lichaam zal er worden afgevallen en dit is een verstandige manier om te gaan afvallen omdat er niet een specifiek dieet gevolgd hoeft te worden. Het verhogen van de stofwisseling kan op veel manieren één van die manieren is om gebruik te gaan maken van voedingssupplementen of door specifieke voedingsmiddelen te gaan nuttigen. Verhogen van de stofwisseling komt ook voor wanneer er veel stress is of bij ziekte, maar dat is hierbij niet de bedoeling.

 

 

Een langzamere stofwisseling komt veelal voor bij mensen met een overgewicht word er gedacht, maar dit is niet het geval. In de regel geld namelijk hoe zwaarder hoe hoger de stofwisseling. Dit komt voort doordat een lichaam van een zwaarder persoon meer energie moet verbruiken bij een inspanning. Wanneer er dus wordt afgevallen zal de stofwisseling ook langzamer worden. Voor het verhogen van de stofwisseling zijn er diverse mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is om spierweefsel te gaan kweken in het lichaam door aan kracht training te gaan doen. Spierweefsel vraagt meer energie van het lichaam en verbrandt daardoor meer calorieën. Door te gaan sporten en te gaan bewegen wordt de stofwisseling verhoogd en dit is eigenlijk de gezondste manier omdat er geen dieet bij hoeft worden gevolgd. Sporten en intensief bewegen verhoogt namelijk de hartslag en het lichaam vraagt om meer energie waardoor er zal worden afgevallen.

 

Het menselijke lichaam wordt verwarmt door het verbranden van calorieën. Eiwitrijke voedingsmiddelen verhogen de warmteproductie van het lichaam, met andere woorden de stofwisseling in het lichaam wordt door het nuttigen van eiwitten verhoogt. Te veel eiwitten is ook weer niet goed voor het lichaam want het kan schadelijk zijn voor de lever en de nieren. Neem eiwitten dus ook voldoende in maar niet te veel.