Doel stellen

spieren kweken en afvallenVoor je begint met fitness of bodybuilding, moet je je eerst afvragen: wat wil ik bereiken?

 

Afhankelijk van wat je doel is, moet je namelijk totaal andere actie ondernemen. Wat je moet doen om vet kwijt te raken (weinig eten) is bijvoorbeeld volledig het tegenovergestelde van wat je moet doen om spieren te doen groeien (veel eten)!

 

Dus: wat wil je doen?

 

Vet verliezen

Wat veel mensen doen als ze willen afvallen is als gek beginnen lopen op de loopband, of andere cardio. Maar met cardiotraining alleen kan je nooit voldoende calorieën verbranden om af te vallen.

 

Cardio is natuurlijk niet slecht, maar als je wil afvallen is vooral je dieet belangrijk. Beperk het aantal calorieën dat je opneemt, eet gezonde dingen.

 

Krachttraining is ook zeer belangrijk als je wil afvallen, omdat bij een tekort aan calorieën je spieren het eerst verloren gaan, en niet je vet! Dus: doe krachttraining en eet vooral genoeg eiwitrijke voeding zoals eieren, kippenfilet en kalkoenwit. Zo vertel je je lichaam dat het de spieren nodig heeft en voorzie je het van de bouwstenen om je spieren te onderhouden.

 

Spiermassa kweken

Wil je echt dikke spierballen?

 

veel etenDan moet je eten. VEEL eten. Het maakt niet zoveel uit wat je eet, als je maar calorieën binnenkrijgt om je lichaam te voorzien van de nodige bouwstoffen voor spieren. Natuurlijk is het beter om gezond te eten, waaronder veel gezonde eiwitten. Wij helpen je met het vinden van een goed voedingsschema.

 

Eten is natuurlijk niet genoeg. Je moet ook trainen. Zwaar trainen.

 

Kies voor een laag aantal reps (repetities) van dezelfde oefening, met een gewicht dat je nauwelijks aankunt. Zolang je de vorm van de oefening maar goed aanhoudt, want anders loop je risico op blessures!

 

Zorg dat je voldoende zwaar traint, want als je veel eet en je spieren te weinig belast, kweek je vet in plaats van spieren. Maar ook: overdaad schaadt. Twee of drie keer per week een uurtje zwaar trainen is voldoende! Je lichaam heeft de rust echt nodig om je spieren te herstellen. Dát is spiergroei!

 

Wij helpen je met het ontwikkelen van een goed trainingsschema.

 

Allebei

Begin je pas met fitness en bodybuilding en wil je zowel afvallen als spieren kweken?

 

Ga dan gerust voor het ‘spiergroei’ programma: veel trainen en veel eten (gezonde, eiwitrijke voeding). Je lichaam is de training niet gewend en dus zal je vet verliezen, ook al eet je veel!