Bodybuilding oefeningen

Verschillende bodybuilding oefeningen

 

Bodybuilding is een inspannende en zware sport, waarbij je op heel veel verschillende dingen tegelijk moet letten om je lichaam zo te krijgen zoals je dat wilt. Naast dat het een officiële sport is, is het voor veel mensen ook echt een levensstijl, als je namelijk resultaat wilt boeken, moet je op lange termijn dingen veranderen in je leven.

 

Trainen, voeding en voedingssupplementen zijn de belangrijkste dingen op een dag voor een bodybuilder.

 

Als je aan bodybuilding doet, dan train je alle spieren in je lichaam, waarbij de nadruk vaak ligt op de borst, armen en benen. Toch kun je allerlei spieren trainen en kweken, zoals ook bijvoorbeeld de nek en de schouders. Er zijn talloze oefeningen die je als bodybuilder kunt doen. Vaak is het zo dat er veel in fitness studio’s getraind wordt, maar er zijn ook genoeg bodybuilding oefeningen die je thuis of onderweg kunt doen.

 

 

De biceps kunnen op veel verschillende manieren worden getraind. Een daarvan is door middel van gewichtheffen. In de meeste fitness studio’s vind je wel gewichten die je kunt aanpassen aan je niveau van bodybuilden, om zo je biceps te trainen. Als je gaat staan houd je het gewicht op een schouderwijdte beet, de ellebogen bevinden zich vlak bij de torso. Vanuit je voorarmen breng je je handen naar je schouders, met het gewicht in je handen. Alleen de voorarmen zouden moeten bewegen. Zo ga je een aantal keren heen en weer. Je kunt zelf kiezen hoe vaak je dit doet.

 

 

De buikspieren kunnen voor het bodybuilden worden getraind door bijvoorbeeld de oefening ‘luchtfiets’ uit te oefenen. Hierbij ga je op je rug liggen, de startpositie is hetzelfde als een sit-up. Je legt je armen achter je hoofd en terwijl je met je rechterarm naar links gaat, beweeg je je linkerbeen naar rechts. Dus letterlijk een fietsbeweging. Daarna doe je de andere kant. Dus je linkerarm naar rechts, en je rechterbeen naar links. Dit herhaal je een aantal keren, en naarmate je een conditie hebt opgebouwd, kun je dit een tijd volhouden.

 

De borst is uiteraard een belangrijk deel van het lichaam dat moet worden getraind. Er zijn dan ook talloze bodybuilding oefeningen die het mogelijk maken de borst er mannelijk en gespierd uit te laten zien. Een daarvan is bijvoorbeeld het opdrukken van gewichten. Hierbij ga je liggen op een bank, waar een gewicht overheen is gelegd. Dit gewicht pak je met beide handen goed beet op schouderbreedte, en til je vanuit je armen omhoog, en laat het weer zakken. Hierbij train je uiteraard je armen en je borst. Je kunt steeds een stap verder gaan, qua gewicht en het aantal keren dat je het gewicht omhoog tilt en weer laat zakken.

 

Een oefening die heel makkelijk thuis te doen is, om de schouders te trainen is de arm circle. Hierbij ga je stevig op de grond staan, en strek je je armen naar beide kanten uit. Vervolgens draai je je armen vanuit de schouders in volle cirkels rond. Het is aan te raden om bewegingen te maken van ongeveer 10 seconden. Laat dan je armen even zakken, wacht een paar seconden en ga verder met de volgende sets. Afhankelijk van je niveau kun je dit vaker doen of minder vaak.

Er zijn dus heel erg veel verschillende oefeningen die elk lichaamsdeel weer op een andere manier en met een andere intensiteit trainen.