Eiwitpoeder

Eiwitpoeder is een product dat erg veel gebruikt wordt bij verschillende sporten, maar vooral bij bodybuilding, omdat het een positieve werking heeft op de spieren.

 

Eiwitpoeder bevat eiwitcomplex dat gefilterd is. Meer dan 80% van het eiwitpoeder bevat wei, wat van nature heel erg weinig vet bevat, en ook bijna geen koolhydraten.

 

Dit is dus goed voor sporters diëten.

 

Spierherstel en spieropbouw wordt bevorderd door het hoge gehalte aan aminozuren.

 

Hoewel eiwitpoeder dus wel gezond is voor het lichaam is het belangrijk om voor een dieet als je aan het sporten bent, eerst levensmiddelen te eten en drinken waar veel eiwit in zit. Eiwitpoeder is namelijk vooral bedoeld als een supplement daarnaast.

 

Ook is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het eiwitpoeder dat je inneemt. Er kunnen namelijk makkelijk kwalitatief slechte stoffen inzitten als er bij de productie niet genoeg aandacht besteed werd aan hoogwaardige producten.

 

Het hangt af van het dieet dat je volgt, hoeveel eiwit je zou moeten innemen, maar als je eenmaal weet hoeveel je moet innemen, is het belangrijk je daaraan te houden, en de hoeveelheid niet te overschrijden.

 

Het beste is dus om eiwitpoeder te nemen als je aan krachtsporten doet. Als je het in combinatie met een ander dieet neemt, waarbij je wilt afvallen is het niet zo een goed idee, aangezien je er juist door aankomt.

 

Eiwitpoeder kun je het beste innemen als een shake, met bijvoorbeeld melk of water.

 

Eiwitpoeder is dus het meest geschikt voor diëten in combinatie met krachttraining.