Eiwitten

Eiwitten zijn zeer belangrijk voor het lichaam. De aminozuren die erin zitten, zijn de bouwstenen van het lichaam.

 

Eiwitten heb je dus nodig voor de spiergroei.

 

Er zijn verschillende voedingsstoffen die essentieel zijn in het geval van een levensstijl met veel krachttraining en bijvoorbeeld bodybuilding. In de gewone voeding zijn deze voedingsstoffen wel te vinden, maar in geringe mate ten opzichte wat er voor zulke sporten nodig is.

 

Daarom is het 9 van de 10 keer zo dat krachttrainers veel voedingssupplementen tot zich nemen in de vorm van pillen of poeder. Dit kunnen verschillende voedingsstoffen zijn, en vier hiervan worden hieronder nader toegelicht.

 

Eiwitten zijn in verschillende levensmiddelen te vinden, zoals bijvoorbeeld vlees, vis, zuivel en natuurlijk eieren.

 

Eiwitten worden gezien als de spieropbouwers, die ervoor zorgen dat je spieren in omvang groeien. Ook zorgen ze voor een extreem snel spierherstel indien dit nodig is. Het is dus niet mogelijk om spieren te kweken zonder inname van eiwitten.

 

Het komt wel vaak voor dat beginnende sporters zich erover verwonderen dat zij geen spieren opbouwen, terwijl zij enorm veel aan krachttraining doen. Dit komt dan uiteraard door een tekort aan eiwitten die voor je spieren essentieel zijn.

 

Eiwitten kunnen als supplementen in de vorm van poeder tot een shake gemaakt worden, maar kunnen ook als pillen ingenomen worden. Dit ligt er maar net aan wat beter in je levensstijl past.